
European Crop Protection Association groeit en wordt CropLife Europe
Vanaf vandaag zal de European Protection Association ECPA opereren als CropLife Europe en haar mandaat van gewasbeschermingsmiddelen uitbreiden tot digitale en precisielandbouw, plantenbiotechnologische innovatie en biopesticiden. De lancering van CropLife Europe komt er nu de beleidsmakers van de EU steeds vaker een beroep doen op het agro-voedselsysteem om over te stappen op een duurzamer model.
"Wij geloven dat dit het best kan worden bereikt door een holistische aanpak, zodat een wendbare vereniging met een groot aantal technologieën onder één dak, beter uitgerust zal zijn om de geïntegreerde oplossingen te vertegenwoordigen die nodig zijn om duurzame landbouw te leveren en te reageren op de snel veranderende eisen van de samenleving en de zich ontwikkelende beleidskaders", aldus Géraldine Kutas, directeur-generaal van CropLife Europe. "Wij zijn van mening dat de productie van voldoende voedsel op duurzame wijze niet kan worden bereikt door de oplossingen voor de landbouwers te beperken. In plaats daarvan moeten we de ontwikkeling van nieuwe, betere oplossingen en verbeterde landbouwpraktijken versnellen, waarbij meer technologie wordt gebruikt om ons voedsel te produceren met minder middelen", voegt ze eraan toe.
Daarom zullen de leden van CropLife Europe blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling, waarbij de focus op innovatie wordt uitgebreid om de productie van voedsel voor iedereen op een eerlijke en duurzame manier te ondersteunen.
"De Green Deal van de Europese Commissie is een echte revolutie", aldus CropLife Europe's nieuwe voorzitter Livio Tedeschi (BASF). "Samen met de Europese "Farm to Fork"-strategie en de Biodiversiteitsstrategie voor 2030 biedt dit ons allen een grote kans om een duurzamere landbouw te realiseren, ervoor te zorgen dat Europa de verwezenlijking van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling ondersteunt en de voedselzekerheid versterkt, niet alleen in Europa, maar wereldwijd. We willen dat onze industrie deel uitmaakt van de oplossing. Wij zullen onze rol spelen en hopen dat andere belanghebbenden zich bij ons zullen aansluiten om deze cruciale thema’s aan te pakken.”
De uitgebreide CropLife Europe-organisatie zal een breder scala aan onderwerpen omvatten, die een completer beeld geven van de moderne landbouw en het aanbod van haar leden:
- Gewasbeschermingsmiddelen en biopesticiden die gebruikt worden in biologische landbouw, in natuurbehoud (low till, no till), agroforestry en conventionele landbouwmodellen.
- Precisie- en digitale toepassingen die het mogelijk maken om de minimale hoeveelheid product op de juiste plaats en op het juiste moment te leveren.
- Plantaardige biotechnologische eigenschappen die toelaten gewassen in moeilijke omstandigheden met minder middelen te laten gedijen of die een groter voordeel opleveren in de voeding van mensen.
Phytofar wenst CropLife Europe veel succes!
Voor meer informatie: croplifeeurope.eu of neem contact op met Anika Gatt Seretny.
CropLife Europe staat voor duurzame oplossingen voor gewasbescherming: innovatieve en wetenschappelijk onderbouwde oplossingen houden gewassen gezond en dragen bij aan een veilige, betaalbare, gezonde en duurzame voedselvoorziening voor Europeanen.
Terug
Daar is de lente! En daar begint het werk in de tuin!
Op handigindetuin.be vind je alle informatie en leuke filmpjes over middelen die je kan gebruiken om je huis of tuin te beschermen tegen schimmels, plagen, schadelijke insecten, ongedierte en onkruid.
100 STEMfluencers uit chemie en farma inspireren duizenden meisjes en jongens voor STEM
Ook verschillende leden van Belplant en BELFertil doen mee aan dit interessante project!
Nieuwe maatregelen rond IPM
Sinds 1 januari 2014 moet elke professionele gebruiker van gewasbeschermingsmiddelen de regels rond geïntegreerde gewasbescherming (IPM) toepassen. Het vermijden van puntvervuiling, het reduceren van drift en het vermijden van schadelijke onkruiden zijn belangrijke pijlers binnen IPM. Hierbij is er een stappenplan uitgewerkt voor een pakket aan nieuwe maatregelen.
De uitspraak van het Europees Hof over neonicotinoïden benadrukt de inconsistentie van de EU-regelgeving.
Volgens landbouweconoom Graham Brookes, roept de recente uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie dat de EU-lidstaten niet langer afwijkingen (derogaties) mogen toestaan voor het gebruik van neonicotinoïde zaadbehandelingen een aantal belangrijke vragen op.
Binnenkort verbod op export Belgisch bier?
Standpunt van Belplant over het voorstel tot exportverbod van gevaarlijke chemische stoffen in België (2)