
De AgriRecover inzamelcampagne van lege verpakkingen is begonnen!
Ook dit jaar zamelt AgriRecover bij professionele gebruikers lege verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, biociden en zaden in die producten bevatten die door haar leden op de markt zijn gebracht in België en Luxemburg.
De inzameling van lege verpakkingen vindt elk jaar plaats, van eind september tot eind november op meer dan 170 inzamelpunten, veelal bij groothandels in land- en tuinbouwproducten (distributeurs). De campagne 2024 is begonnen en duurt 2 maanden.
Gespoelde verpakkingen van agrochemische producten kunnen worden gerecycled. Dit zijn voornamelijk HDPE-plastic verpakkingen die sinds 2013 in Duitsland worden gerecycled tot elektrische kabelmantels. Niet-gespoelde verpakkingen, en restanten worden verbrand met terugwinning van energie (valorisatie).
Door deze verpakkingen correct in te zamelen, voldoet de industrie aan haar verplichtingen uit de richtlijn Verpakking en verpakkingsafval, de kaderrichtlijn Afvalstoffen en het samenwerkingsakkoord van 4 november 2008.
Je vindt vast en zeker ook een inzamelpunt in jouw buurt! Waar, wanneer en hoe er ingezameld wordt, lees je bij AgriRecover.
Terug
Herbeleef onze Algemene Vergadering met deze beelden
Genieten jullie nog even mee van onze Algemene Vergadering van 27 mei 2025 in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel en het bezoek aan het Europees Parlement met MEP Benoit Cassart?
Platform One Health neemt je mee “van het land tot op je bord” op de Beurs van Libramont
Binnenkort ben je weer welkom op de Beurs van Libramont, waar landbouw ons allemaal raakt! Ontdek gewasteelt, plantengezondheid en dierenwelzijn bij Platform One Health van 25 tot 28 juli 2025!
Nieuw jaarverslag en nieuwe regels voor staalnames van het FAVV
Het FAVV publiceerde vandaag haar jaarverslag met alle controleresultaten van 2024. En op 1 juli 2025 wijzigt het FAVV haar staalnameprocedures volgens het koninklijk besluit van 30 januari 2025.
Algemene Vergadering Belplant 2025: Klimaatverandering en aanpassingen in voedselproductie en gewasbescherming
Klimaatverandering veroorzaakt extremere weersomstandigheden. Hoe kunnen bedrijven bijdragen aan een klimaatneutrale toekomst tegen 2050?
Nieuwe checklist voor geïntegreerde gewasbescherming IPM
Vanaf juni is er een nieuwe versie van de IPM-checklist beschikbaar. Belangrijke wijzigingen zijn aangebracht met betrekking tot teeltrotatie, bemesting, schoonwatertank en cultuurcontracten. Ook wordt de vernieuwde Fyteauscan gepresenteerd.