
Hoe kan je best je huisdieren beschermen als je producten voor je tuin gebruikt?
Bekijk de nieuwe filmpjes op handigindeTuin.be en ga aan de slag!
Comeos, de Belgische handelssector, BTV, de Belgische vereniging van Tuincentra, en Phytofar, de Belgische vereniging van de industrie van Gewasbeschermingsmiddelen, sloegen de handen in elkaar om een aantal interessante en leuke filmpjes te maken. In de filmpjes krijg je als consument of tuinier, duidelijke richtlijnen over hoe je best kan omgaan met plagen en onkruiden in je tuin.
In het eerste filmpje kwam je te weten hoe je slakken kan voorkomen en bestrijden. Wil je weten hoe je je huisdieren kan beschermen als je producten voor je tuin gebruikt? Kijk dan snel naar de nieuwe filmpjes!
Voor vragen omtrent goed gebruik van gewasbeschermingsmiddelen kan je ook terecht op het gratis nummer 0800/62 604.
Huisdieren en middelen voor tuinverzorging
Huisdieren: blootstelling beperken
Huisdieren: risico’s
Terug
Daar is de lente! En daar begint het werk in de tuin!
Op handigindetuin.be vind je alle informatie en leuke filmpjes over middelen die je kan gebruiken om je huis of tuin te beschermen tegen schimmels, plagen, schadelijke insecten, ongedierte en onkruid.
Nieuwe maatregelen rond IPM
Sinds 1 januari 2014 moet elke professionele gebruiker van gewasbeschermingsmiddelen de regels rond geïntegreerde gewasbescherming (IPM) toepassen. Het vermijden van puntvervuiling, het reduceren van drift en het vermijden van schadelijke onkruiden zijn belangrijke pijlers binnen IPM. Hierbij is er een stappenplan uitgewerkt voor een pakket aan nieuwe maatregelen.
De uitspraak van het Europees Hof over neonicotinoïden benadrukt de inconsistentie van de EU-regelgeving.
Volgens landbouweconoom Graham Brookes, roept de recente uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie dat de EU-lidstaten niet langer afwijkingen (derogaties) mogen toestaan voor het gebruik van neonicotinoïde zaadbehandelingen een aantal belangrijke vragen op.
Binnenkort verbod op export Belgisch bier?
Standpunt van Belplant over het voorstel tot exportverbod van gevaarlijke chemische stoffen in België (2)
Het FAVV waakt over de gezondheid van jouw valentijnsrozen!
Wist je dat deze rozen vaak een hele weg hebben afgelegd voordat ze in de bloemenwinkels terechtkomen?