
6.000 kinderen slachtoffer van incident met chemische producten
Het Antigifcentrum noteerde vorig jaar ruim 12.000 ongevallen met chemische producten, vooral huishoudproducten. Dat zijn er meer dan 30 per dag. De FOD Volksgezondheid ontwikkelde daarom in samenwerking met Uitgeverij Averbode en het Antigifcentrum lespakketten voor het lager onderwijs.
Lezen voor gebruik. Met deze slogan willen het Antigifcentrum en de FOD Volksgezondheid iedereen bewust maken van de risico’s van chemische producten en aansporen steeds eerst het etiket op de verpakking goed te lezen. Op lezenvoorgebruik.be staan een reeks animatievideo’s, theatervoorstellingen, kleurplaten en een podcast. Je vindt er ook verschillende games om de gevaarsymbolen onder de knie te krijgen. Iedereen kan gratis een folder bestellen met praktische tips over hoe je ongevallen kan vermijden, een overzicht van de gevaarsymbolen en hun betekenis en concrete voorzorgen per product.
Ook Belplant, BELFertil en Bioplus-Probois vinden het essentieel om het etiket op verpakkingen van producten goed te lezen!
Terug
Goed en veilig gebruik van producten is belangrijk!
Lees steeds het etiket van een product, bewaar de producten op een veilige plaats, en bekijk de video “Het etiket, een prima gebruiksgids”.
Overweldigend succes van de eerste editie van het Platform Plantengezondheid!

Bufferzones
Een oplossing om de aanwezigheid van gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlaktewater te verminderen.
Persoonlijke bescherming, denk aan je eigen gezondheid…
Heb je er als land- en tuinbouwer ook al aan gedacht om jezelf te beschermen?
Platform Plantengezondheid neemt je mee “van zaadje tot bord” op de Beurs van Libramont
Heb je je ooit afgevraagd hoe gewassen geteeld worden?