
6.000 kinderen slachtoffer van incident met chemische producten
Het Antigifcentrum noteerde vorig jaar ruim 12.000 ongevallen met chemische producten, vooral huishoudproducten. Dat zijn er meer dan 30 per dag. De FOD Volksgezondheid ontwikkelde daarom in samenwerking met Uitgeverij Averbode en het Antigifcentrum lespakketten voor het lager onderwijs.
Lezen voor gebruik. Met deze slogan willen het Antigifcentrum en de FOD Volksgezondheid iedereen bewust maken van de risico’s van chemische producten en aansporen steeds eerst het etiket op de verpakking goed te lezen. Op lezenvoorgebruik.be staan een reeks animatievideo’s, theatervoorstellingen, kleurplaten en een podcast. Je vindt er ook verschillende games om de gevaarsymbolen onder de knie te krijgen. Iedereen kan gratis een folder bestellen met praktische tips over hoe je ongevallen kan vermijden, een overzicht van de gevaarsymbolen en hun betekenis en concrete voorzorgen per product.
Ook Belplant, BELFertil en Bioplus-Probois vinden het essentieel om het etiket op verpakkingen van producten goed te lezen!
Terug
Herbeleef onze Algemene Vergadering met deze beelden
Genieten jullie nog even mee van onze Algemene Vergadering van 27 mei 2025 in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel en het bezoek aan het Europees Parlement met MEP Benoit Cassart?
Platform One Health neemt je mee “van het land tot op je bord” op de Beurs van Libramont
Binnenkort ben je weer welkom op de Beurs van Libramont, waar landbouw ons allemaal raakt! Ontdek gewasteelt, plantengezondheid en dierenwelzijn bij Platform One Health van 25 tot 28 juli 2025!
Nieuw jaarverslag en nieuwe regels voor staalnames van het FAVV
Het FAVV publiceerde vandaag haar jaarverslag met alle controleresultaten van 2024. En op 1 juli 2025 wijzigt het FAVV haar staalnameprocedures volgens het koninklijk besluit van 30 januari 2025.
Algemene Vergadering Belplant 2025: Klimaatverandering en aanpassingen in voedselproductie en gewasbescherming
Klimaatverandering veroorzaakt extremere weersomstandigheden. Hoe kunnen bedrijven bijdragen aan een klimaatneutrale toekomst tegen 2050?
Nieuwe checklist voor geïntegreerde gewasbescherming IPM
Vanaf juni is er een nieuwe versie van de IPM-checklist beschikbaar. Belangrijke wijzigingen zijn aangebracht met betrekking tot teeltrotatie, bemesting, schoonwatertank en cultuurcontracten. Ook wordt de vernieuwde Fyteauscan gepresenteerd.